Acquire

GESCHIEDENIS.

Sinds 1934 is Garage Bredael een begrip in Willebroek.

Jozef Bredael bouwde in dat jaar in de Overwinningsstraat 146 een woonhuis met daarachter een garage, ketelmakerij en constructiewerkplaats. Garage Joseph Bredael - Van Camp was een feit. Er werd gestart met de verkoop van benzine en banden voor wagens. Later werd er ook taxivervoer gedaan. Men beschikte onder andere over een tot ambulance omgebouwde Minerva. De zonen Jan en Paul werkten mee in het bedrijf.

In 1946 werd het terrein aan de Overwinningsstraat 181 gekocht, de huidige locatie van Garage Bredael. Kort nadien werd gestart met de bouw van een nieuw atelier, en in 1955 werd de huidige garagewerkplaats gebouwd. In 1959 werd de winkel met appartementen opgericht, en zoon Paul en zijn echtgenote Rosette Wauters kwamen er wonen.

Eind jaren 50 was Garage Bredael gedurende enkele jaren Agent Simca, en werden er ook nog fietsen en bromfietsen verkocht. Vanaf 1961 was Garage Bredael een officiële Fiat-verdeler. Er was toen plaats voor drie wagens in de winkel.

Na het overlijden van Jozef Bredael in 1963 werd de garage verdergezet door Paul en Rosette. Kort na elkaar kwamen er vier kinderen: Dirk, Erik, Marleen en Annelies.

In 1977 werd een nieuwe grote showroom opgericht aan de Ringlaan en in 1983 werd Garage Bredael een officiële Opel Dealer. Dirk en Marleen werkten toen al mee in de zaak.

Na het plotse overlijden van Paul Bredael in 1991 werd in 1992 de NV Garage Bredael opgericht, en gaf Rosette de dagelijkse leiding van het bedrijf over aan haar kinderen. Na haar sportieve loopbaan kwam Annelies vanaf 1996 voltijds meewerken.

In 2009 werd de bestaande showroom uitgebreid en volledig gerenoveerd, en werden er ook nieuwe kantoren ingericht. De beschikbare ruimte achter de garagewerkplaats werd heringericht tot een ruime parking.

Garage Bredael beschikt dus al over meerdan 85 jaar ervaring en is al meer dan 35 jaar officieel Opel Dealer